Restylane/Fillers

Injektionsbehandling av fillers kan snabbt och enkelt ta bort bekymmersrynkorna i pannan, naso-labialvecken, rynkor runt munnen eller fylla upp tunna läppar.
Det är alltid bättre att lägga för lite än för mycket av en filler. Det gäller speciellt vid läppbehandling. (Vi vill undvika ankläppar) Påfyllning efter ett par veckor eller någon månad ger finast resultat.

Hos mig får du alltid en kostnadsfri konsultation och rådgivning innan behandling.

Fillers, som Restylane, Juvederm, Stylage m.fl är ett samlingsnamn för olika preparat baserade på Hyaluronsyra.  Preparaten är en gelé  som finns i olika tjocklekar, beroende på var den ska läggas och vilket resultat du vill uppnå.
Hyaluronsyra har en vattenbindande förmåga, vilket ger volym som fyller ut rynkor, ärr, veck eller läppar. Den kan också användas för återfuktning och hudföryngring. Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och bryts ner långsamt. Effekten kvarstår 6-12 månader, ibland längre.

Innan behandlingen;
För bästa smärtlindring rekommenderar jag att du själv lägger på bedövningssalva, Emla, innan behandlingen. (Finns på Apotek) Det gäller speciellt läppbehandling, vilket är smärtsamt utan bedövning.
Lägg ett tjockt lager på det område som ska behandlas, och låt salvan sitta 1 timma. Tvätta bort, och kom till kliniken. Effekten sitter kvar en timma efter salvan tagits bort.
Du kan få bedövningssalvan när du kommer till mig, men det är då inte möjligt att låta den sitta en timma. Effekten blir då inte optimal.
Undvik Salicylater (Treo, Bamyl) och inflammationshämmande preparat som Ipren, Naproxen, Diclofenac m.fl veckan innan behandling.
De ökar blödningsbenägenheten och kan du kan lättar få blåmärken. Alvedon och Panodil går bra att använda.

Behandlingen;
Injektionen görs med en tunn nål direkt in under huden till önskat resultat har uppnåtts. Volymen lyfter upp rynkan eller fyller ut läpparna, och resultatet av behandlingen syns omedelbart. Det kan spänna lite. Preparaten innehåller bedövningsmedel, typ tandläkarbedövning. Hudsticket kan kännas lite, så jag rekommenderar även Emlakräm innan. Jag har fillers utan bedövningsmedel om du är allergisk.

Efter behandlingen;
Det behandlade området kan få en rodnad och lätt svullnad ett par timmar till någon dag efteråt. Svullnaden varierar och sitter kvar något längre efter läppbehandling. Någon gång blir det ett blåmärke. Efter någon vecka har det naturliga ämnet anpassats i huden med ännu bättre resultat.
Undvik träning, stark kyla eller värme dygnet efter behandlingen. Undvik också att massera området, om inte annat anges efter behandlingen.

Är du gravid eller ammar bör du inte behandlas med fillers. Inte heller om du har en feber eller pågående infektion.
Jag behandlar inte personer under 18 år.

Injektionsbehandling får bara utföras av legitimerad personal.

Restylane, den första fillern, har utvecklats av svenska läkare och lanserades av företaget Q-Med i Uppsala 1996. Det säljs idag över hela världen och det finns en omfattande klinisk erfarenhet av preparatet.