Kosmetisk Akupunktur

Kosmetisk Akupunktur är en unik behandlingsmetod för att öka vitaliteten och strama upp huden i ansiktet. Behandlingen ökar cirkulationen av Qi och blod och stärker hud och muskler. Den ökar kollagenet i huden och ger ny spänst och lyster.

Kosmetisk Akupunktur är effektivt vid torr, trött, svullen eller slapp hud. Den slätar ut små linjer och minskar djupare rynkor samt reducerar påsar och svullnader runt ögonen.

Jag arbetar enligt Traditionell Kinesisk Medicin och har ett holistiskt tänkande. Om inte kroppen och själen är i balans återspeglar det sig i vårt ansikte. Det är därför viktigt att samtidigt behandla obalanser i kroppen och stärka eventuella brister. Livsstil och kost är också avgörande för hur vår hud mår.

Behandlingen går till så att små, tunna nålar sätts i akupunkturpunkter och direkt i rynkor eller problemområden i ansiktet. Nålar sätts även på kroppen för att stärka och balansera, allt efter de Traditionella Kinesiska principerna. En diagnos enligt kinesisk medicin ställs vid det första behandlingstillfället, för att se vad just Du behöver här och nu. I behandlingen ingår också TuiNa ansiktsmassage och avslutas med avslappnande massage med Arganolja. För bästa resultat rekommenderas 4-6 behandlingar.

Åldrandet och rynkor är en naturlig del av livet. Personligen tycker jag att ett äldre ansikte helt utan rynkor och ålderstecken ser onaturligt ut. Vi kan inte stanna av åldersprocessen, men vi kan bromsa farten och genom att ha balans i vår kropp och själ kan vi öka vår skönhet.

Vi kan må bra och se bra ut – och se bra ut och må bra!