Åsa Norin

Åsa NorinJag heter Åsa Norin och jag är diplomerad Akupunktör inom Traditionell Kinesisk Medicin. Jag har lång och bred erfarenhet av hälsa, sjuk-och friskvård. Min praktik öppnade jag 2003.  

Jag har alltid haft ett genuint intresse för sjukvård och friskvård. Jag har arbetat som sjuksköterska sedan 1981, och med Kinesisk medicin sedan 2003. I den kinesiska medicinen har jag funnit det helhetstänkande som jag saknar inom den västerländska vården. Det är inte möjligt att behandla en specifik kroppsdel utan att se till helheten. Det är heller inte möjligt att behandla alla människor med liknande symtom på samma sätt eftersom vi alla är olika. Varje människa är unik och ska behandlas unikt!

Jag är utbildad akupunktör på Akupunkturakademin i Stockholm och jag har gjort praktik på Jiangxi TCM University Hospital i Nanchang och på Yue Yang Hospital i Shanghai. Jag har även utbildningar i Kosmetisk Akupunktur, Dornterapi, Massage, Örtmedicin, kost och träning.

Idag arbetar jag även med Feng Shui. Det är ett fantastiskt redskap för att skapa balans och harmoni i vår miljö och vår omgivning, vilket också påverkar vår hälsa och mående. Jag är diplomerad Feng Shuikonsult genom Nordic School of Feng Shui. Jag gör konsultationer för hem, trädgård och företag.

Inom den västerländska vården har jag arbetat som sjuksköterska främst med intensivvård, men även med anestesi, neurokirurgi, ortopedi och palliativ vård.

Som terapeut arbetar jag efter etiska regler och har tystnadsplikt. Jag följer socialstyrelsens hygienföreskrifter och använder endast sterila engångsnålar. Jag är medlem i Svenska Akupunkturförbundet och har patient-och ansvarsförsäkring.