Feng Shui

Feng Shui, till höFeng shui är ett sätt att tänka och planera när Du inreder med den stil Du själv tycker om. Jag hjälper Dig att skapa balans och trivsel i Ditt hem, i Din trädgård och på Din arbetsplats.

Feng Shui ska kännas – inte synas.

Feng Shui betyder vind och vatten används för att skapa harmoni och balans omkring oss. Vi har nog alla känt att ibland kommer man in i ett rum där man trivs direkt, det känns bra och harmoniskt, men vi kan inte förklara varför. Det är bra Feng Shui.

Med Feng Shui arbetar jag med samma grundstenar som inom den Kinesiska Medicinen; Qi, Yin och Yang och De 5 Elementen.
Akupunktur, Massage och Örtmedicin hjälper Dig att få balans i Ditt  inre.
Feng Shui balanserar det yttre, omgivningen, som är minst lika viktig för Ditt mående och Din hälsa.

Det är viktigt är att det finns tillräckligt med Qi omkring oss, och att Qi kan cirkulera fritt. Blockeras cirkulationen av Qi bildas stagnationer eller blockeringar. I ett rum med för mycket saker, för mycket möbler eller möbler som står felplacerade, har Qi svårt att cirkulera fritt. En tung, trög, tröttande känsla brukar då infinna sig i rummet. Samma sak känns i ett rum med tunga, tjocka gardiner för fönstren eller persienner som alltid är nerdragna. Qi har då svårt att ta sig in i rummet.

Yin och Yang är två motpoler som behöver vara i balans. De ställs alltid i förhållande till varandra, aldrig ensamt. Yin kan stå för golv och Yang för tak, Yin för mörkt och Yang för ljust. Ett rum med omålat trä, panel, i väggar, tak och golv känns oftast tungt och dystert. Det blir för mycket Yin i rummet. Målar vi taket vitt, så vips känns det helt annorlunda. Vi har fört in Yang i rummet.

De 5 Elementen står för färg, form och material. Alla de 5 Elementen ska alltid finnas representerade i ett rum för att det ska bli balanserat.
Idag dominerar ofta den vita färgen, som tillhör Metallelementet, i många rum på väggar och i textilier. För att ändå få in de andra Elementen, utan att använda deras färg, kan man använda sig av deras form. Då runt och ovalt tillhör Metallelementet, undviker vi de formerna i ett vitt rum med vita möbler och vita textilier. Istället kan vi ha ett fyrkantigt eller rektangulärt bord eller matta för att få in Jordelementet.  Med ljus och lampor får vi in Eldelementet, med gröna växter Träelementet och med böljande gardiner eller något svart, blått eller en spegel, kommer Vattenelementet in i rummet. Så har vi enkelt skapat bra Feng Shui.